Посланикът на Руската Федерация Юрий Исаков посети Лукойл Нефтохим Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:42 / 29.05.2009
490
Посланикът на Руската Федерация Н. Пр. Юрий Николаевич Исаков бе на работно посещение в ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас днес - 29 май. Председателят на Управителния съвет на дружеството Сергей Андронов запозна високопоставения гост с дейността на предприятието, перспективите за развитие, екологичната политика, новото строителство, модернизациите и инвестиционните проекти на ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас. Посланикът беше запознат и с политиката на нефтопреработващото предприятие като социално отговорен партньор.

„И на неспециалист е ясно, че ЛУКОЙЛ Нефтохим е крупно предприятие, което си е поставило мащабни приоритети - от особена важност за икономическите взаимоотношения между България и Русия", каза от своя страна руският посланик Исаков. Той изрази удовлетворение относно активното развитие на българо-руските взаимоотношения, определяйки ги като динамични и конструктивни.

На работната среща руският посланик постави въпроса как нефтопреработващото предприятие може да помогне за съхранението и поддържането на паметници и обекти - символи на историческата, духовната и културната памет на Русия. Наред с важните енергийни проекти, които са икономически и стратегически приоритетни за Русия, Юрий Исаков подчерта, че мащабната инвестиционна политика, следвана от ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас, получава изключително добра оценка на най-високо политическо ниво.

Визитата на Посланика на Руската Федерация в дружеството приключи с производствена обиколка.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).