Посланикът на Румъния Антон Пъкурецу се срещна с областния управител

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:03 / 26.04.2010
1137
Областният управител Константин Гребенаров прие в кабинета си посланика на Румъния Антон Пъкурецу, заместника му Корнел Вишою и почетния консул на Румъния в Бургас - Евгения Попеску.

"Няма място за конкуренция между България и Румъния, нашите страни трябва да се обединят и с общи усилия да заемем своето място в европейската общност. Необходимо е да насочим действията си към развиване на отделните региони и в тази връзка е изключително важно съдействието и подкрепата на местните власти", това заяви в началото на срещата румънският посланик. Един от поводите за посещението на дипломата е да се запознае с потенциала на област Бургас, с нагласите и интересите на местния бизнес, за да може в най-скоро време да се организира икономически форум, в който участие да вземат представители на бизнеса от двете страни.

От своя страна губернаторът на област Бургас презентира развитите отрасли в региона - различните видове туризъм, промишленост, винопроизводство, строителство. Константин Гребенаров се ангажира да съдейства за организирането и провеждането на предстоящия бизнес форум.

В края на срещата областният подари на Негово Превъзходителсто Антон Пъкурецу книга за гр. Созопол, като обеща при следващото посещение на посланика лично да го запознае с красотата на този античен град.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).