Посланикът на Куба в България е на посещение в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:50 / 18.06.2024
1171
Посланикът на Република Куба в България Нейно Превъзходителство Мариета Гарсия Хордан е на двудневно посещение в Бургас. Днес тя се срещна с кмета Димитър Николов в неговия кабинет. Двамата се обединиха около мнението, че има потенциал за развитие на нови връзки и възможности, за търсене на общи интереси в различни сектори, като за основа послужат традиционно добрите, но позанемарени през последните години двустранни отношения.

Посланик Хордан предложи да започне комуникация с цел побратимяване между Бургас и Сиенфуегос – един от най-красивите градове на Куба, който е също така развит индустриален център. Там има работещ и до днес завод с името "Васил Левски“, построен някога от български работници. В неговия двор се издига скулптура на Апостола. 

Кметът Николов подкрепи инициативата за побратимяване. От своя страна той поиска партньорство в областта на медицината. Куба от десетилетия е известна със своите добре обучени здравни специалисти, които работят в десетки държави по света, включително на европейския континент. Кметът Николов представи стартиралия проект за изграждане на Детска университетска болница в Бургас. Именно за качественото попълване на нейния екип той търси всякакви възможности. В кабинета на кмета бе говорено и за втора опция – студенти по медицина от Куба да карат стаж в Бургас, който си има факултет по медицина, а скоро ще разкрие и такъв по фармация.

Вчера кубинската делегация посети Пристанище Бургас, държавния университет "Проф. д-р Асен Златаров“ и участва в среща с бургаския бизнес, модерирана от зам.-кмета Станимир Апостолов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Туроператори стартират чартърите от Узбекистан до Бургас
Нови проблеми с емблематичен плаж на Черноморието
Важна информация за шофьорите за пътя "Сарафово" - Бургас!
Община Бургас дава възможности за стаж в детските градини на студ...
Общественият посредник на Бургас алармира за сериозен проблем с и...
Скоро откриват Фестивала на пясъчните скулптури


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).