Посланикът на Беларус: 80% от беларуските туристи са предпочели Южното Черноморие

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
14:39 / 09.09.2013
1562
Бивши и настоящи студенти от
Бургаски свободен университет:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
80% от беларуските туристи, почивали в България, са предпочели Южното Черноморие. Това съобщи новоназначеният извънреден и пълномощен посланик на Република Беларус у нас Владимир Воронкович по време на среща с кмета на Бургас Димитър Николов.

Дипломатът бе придружен от съветника си по икономическите въпроси Елена Калошкина и почетния консул на Република Беларус в Бургас Атанас Попов. На срещата присъства и председателят на Общински съвет Бургас Костантин Луков.

Над 100 000 български визи е издало българското консулство в Минск тази година, уточни посланик Воронкович.

"Изключително сме благодарни за съдействието на местната власт и на почетния консул на Беларус в Бургас за решаването на проблеми, свързани с инциденти на наши граждани на територията на областта", допълни посланикът.

По време на срещата бяха обсъдени възможностите за сътрудничество между Беларус и Бургас в областите туризъм, търговия и образование.

В резултат на дългогодишното партньорство между Икономическия университет в Минск и Бургаския свободен университет, са разработени 3 магистърски програми, по които студентите ще получават двойна диплома - българска и беларуска.

Кметът Николов подчерта, че Бургас и беларуският град Гомел имат традиционно добри връзки като побратимени градове. В близкосрочна перспектива се предвижда обмяна на бизнес делегации от двата града.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Бургас:
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас
Младежи от Бургаско пътуваха безплатно в Европа с инициатива на Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).