Поредната жалба срещу Соня Стойчева

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:17 / 10.07.2009
9301
Състезатели на плувен клуб „Бриз"- Бургас на индивидуално обучение сами са плащали за това в нарушение на закона за образованието. Парите са събирани от небеизвестната треньорка Соня Стойчева.  Поредната жалба срещу Стойчева е от 3 юли. Тя е от Павлин Ковачев- бащата на състезателката Веселина Ковачева, на която Спортното училище отказва да даде дипломата за завършено средно образование, дни преди началото на кандидат-студентската кампания. Според Ковачев списък с имената на Веселина и още състезатели на същия клуб били поставени на видно място като длъжници на училището. Именно тогава Ковачев подава сигнал до РИМОН-Бургас, ДАМС, заместник-кметът по образование, заместник-кметът по спорт и всички отговорни институции.
Проверката на образователния инспекторат показва, че сумите са внесени дни след това. На 24 юни е внесена сумата от 1165,16 лв за няколко ученика от клуба ,индивидуално обучаващи се в СУ" Юрий гагарин" и на 29.06.2009 г е внесена още сумата 509.76 ст, за още двама ученика на индивидуално обучение.

Павлин Ковачев твърди, че дъщеря му Веселина е дала парите за индивидуалното си обучение още през октомври 2008 г. след като е работила за тях презлятото като спасител в курортен комплекс. Той недоумява защо тези пари Стойчева е държала в себе си цели 9 месеца.
От бургаския инспекторат по образование са категорични, че събраните средства са сериозно нарушение на Закона за образованието по силата на който образованието у нас, дори и индивидуалното е безплатно за ученика.

Директорът на Спортното училище „ Юрий Гагарин" Георги Георгиев, където Стойчева се води на трудов договор не успя да ни покаже документите на база на които са събирани суми за обучение на състезателите -на индивидуално обучение. Той твърди че има договор между учебното заведение, което той управлява от началото на годината и спортните клубове, за заплащане на допълнителните часове давани от преподавателите за индивидуално обучаващите се ученици.. Оправда липсата им с предшественика си Нели Маркова, която не му ги предала при предаването на поста. Въпреки ,че липсват документите учебното заведение събира пари от клубовете позовавайки се на стара Наредба от 1995 година.

Това не е първия сигнал срещу Соня Стойчева.Името й бе замесено в скандал за бой срещу състезатели преди месеци. За него алармираха самите родители, а в ОИ на МОН в Бургас има също сигнали и от нейни колеги. Това съобщи лично директорът на инспектората доц. Таня Борисова.
В настоящият случай арогантното поведение на Соня Стойчева е насочено срещу семейството на Веселина. Според бащата дни преди началото на състезанието на което дъщеря му е трябвало за плува за клуба Стойчева в телефонен разговор ме у заявила : „ Да кажеш на тъпата си жена да си изтегли жалбата в спортното, защото ще й стане трудно". След тозиразговор тя не вдига телефона си и Веселина не е на спортното състезание.

Този тон не подмина и екипа ни. Стойчева открихме по телефона на състезание в София. След като разбра , че сме журналисти ни обясни как ще съдейства да бъде анулирана дипломата на състезателката й, защото оценката й по спортна подготовка не била нанесена от самата нея. После обвини екипа ни в арогантност и нахалство и ни тръшна телефона.
От Образователния инспекторат в Бургас са готови с предписание за най-тежко наказание на Стойчева, заради уронване престижа на образователната система.

Виж коментарите (0)

Още по темата (1):
05.10.2009 Скандална треньорка по плуване наказана за 1 година
Още новини от Новини от Бургас:
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).