Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Поредица изложби "Учител-Ученици" в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 11:24 / 15.11.2011Коментари (0)723
"Артистичният дух на Бургас ще живее" е творчески проект на Детската галерия "De' Art", включващ поредица от изложби "Учител-Ученици". Идеята е на художника Живко Иванов и на Соня Никова, която създаде Първата Детска Арт Галерия в страната. Родилата се в размисъл за ролята на децата в нашия живот и чистотата на детското творчество и въображение идея е вече факт. Галерията и проекта се финансират изцяло с лични средства от г-жа Никова, и е подкрепен от народния представител от ПП ГЕРБ Диана Йорданова.

Първата изложба е на школата по "Живопис" към Сдружение "Слънце и деца" с ръководител Живко Иванов и помощника му Мартина. Тя ще бъде открита на 16 ноември (сряда) от 18.00 ч. в галерията на ул. "Лермонтов" 30. Картините на децата ще са редом с картините на художниците, като акцента на изложбата е иновативната им форма в практическите занимания с деца - детската маслена живопис. Децата се напътстват да изразят себе си и да развиват творческите си заложби сами, без налагане на правила и без следване на модели. Наблюдават се и се насърчават да покажат чрез рисунък своята богата душевност. За пръв път маслените платна на малките художници от школата към Сдружение "Слънце и деца" бяха показани в началото на месец октомври в Морско казино Бургас.

Целта на проекта на галерия "De' Art", представящ съвместни изложби на учители и ученици е да разкрие взаимовръзката между творците, която е независима от възрастта. Тя и е висша духовна комуникация в момента на творчество и извън него. Предаване на практически опит и артистизъм, който да бъде с нова енергия, развиван и отнесен към идното време. Целият процес на предаване и приемане на творческа енергия, идейност и способи между учители и ученици запазва и подчертава славата на Бургас, като ярък и артистичен град. И благодарение на децата го проектира като такъв и занапред.
Очаквайте следващите изложби от поредицата "Учител-Ученици" със школите на Златка Бобева, Красимир Зинин, Дотка Калъчева, Павлина Зенгинова и още много художници и приложници с техните малки възпитаници, които ще са бъдещите големи творци на Бургас.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Катастрофи в България
Отношенията София-Скопие
Международен технически панаир 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: