Популяризираха соц. услуга "Приемна грижа" в навечерието на женския празник

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:53 / 07.03.2011
1156
Областният управител Константин Гребенаров и заместник областният управител Златина Дукова, по повод международния празник на жената 8-ми март, организираха празнично събиране, под надслов "От любов към детето".

Празникът бе насочен към приемните семейства на територията на област Бургас и имаше за цел от една страна да се им се благодари за решението да отглеждат деца останали без родителска грижа. От друга страна да се популяризира социалната услуга "Приемна грижа", залегнала и в Областната стратегия за развитие на социалните услуги в област Бургас. В тази връзка в събитието участваха представители на всички институции имащи ангажимент да развиват и предлагат тази услуга, заместник кметът по образование и култура в община Бургас, народни представители от ГЕРБ и представители на дамски сдружения в региона.

Идеята за проведеното събитие идва съвсем естествено предвид факта, че на територията на област Бургас са регистрирани едва 11 приемни семейства.

" Празникът на жената и майката е пракрасен повод да съберем и поздравим жените от приемните семейства от област Бургас и най-вече да им благодарим за решението да отглеждат, възпитават и даряват с обич децата на България. Със събитието днес се надявам да успеем да насочим вниманието на други семейства към услугата, която е крачка към деинституционализацията на домовете и обгрижването на децата в среда максимално близка до семейната.

"Приемна грижа" означава да се грижиш за деца в твоя собствен дом, защото техните родители нямат възможност да полагат грижи за тях. Социалната услуга включва дейности по набиране и оценяване на кандидати за приемни семейства, обучение, взаимно адаптиране, настаняване и отглеждане на дете в приемно семейство, подкрепа и наблюдение. Приемната грижа е доброволна и професионална, като при професионалната директора на Дирекция "Социално подпомагане" сключва трудов договор по Кодекса на труда с професионалния приемен родител.

Малчуганите и техните майки бяха поздравени от децата от ЦДГ "Златното ключе", получиха и подаръци от представителите на дамските сдружения.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...
Откриха канабис в 2 апартамента в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).