Половин милион просрочени задължения събра Топлофикация Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:13 / 29.10.2010
572
Клиенти на бургаското топлофикационно дружество са изплатили стари задължения в размер на 500 хиляди лева от началото на месеца към момента, съобщи зам.-директорът на дружеството Въльо Дучев. Това е в резултат на поредната кампания за опрощаване на лихвите по стари задължения. Към момента има тенденция за намаляване на задълженията на клиенти към топлофикационното дружество. Съответно намаляват задълженията на "Топлофикация" - Бургас към Булгаргаз.

В момента обаче, в които се включи отоплението и задълженията ще започнат да се увеличават, смята Дучев. Топлофикационното дружество в Бургас предлага няколко законодателните промени. Една част от тях касаят правото на избор на клиента за начина на разпределение. Друга касаят отношенията между топлоснабдително предприятие, търговец, дялово разпределение и потребител. Третата група от предлаганите законодателни промени е детайли, които касаят самия процес на топлоснабдяване. По думите на Дучев все още желаещи да си включат парното по-рано липсват, защото времето не е толкова студено, а и прогнозата за следващата седмица е за то-топло време от сега.

Той припомни, че при три дни с температури под 12 градуса са необходими за да бъде пуснато парното навсякъде. В момента няма такива условия и всеки може да го пусне като заяви това желание писмено с решение на общото събрание в жилищните блокове с гласовете на 2/3 от живущите. Няма проблеми с парното отопление на общинските здравни заведения, детски градини и училища. Топлофикационното дружество проверява отоплителните системи на предприятието, включително и на абонатната станция. Вътрешните станции са собственост на потребителите на топлоенергия. Те трябва да запълнят системата и ако е празна отоплението не може да бъде включено, тъй като от дружеството не са запознати със състоянието на инсталацията.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).