Поискаха пари в бюджета за допълнителна квалификация на бургаските лекари

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:56 / 19.02.2013
801
30 000 лева в бюджетната рамка на Бургас за тази година да бъдат предвидени за допълнителна квалификация на бургаски лекари в Германия, поиска общинският съветник от СЕК, Костадин Бачийски.

Според него, парите могат да бъдат осигурени, ако финансирането за фестивала "Spirit of Burgas" бъде орязано още. Предложението обаче не бе предложено за гласуване. От своя страна заместник-кметът по здравеопазване Лорис Мануелян заяви, че подобно искане трябва да бъде внимателно обсъдено.

"За допълнителната квалификация на кадрите се изисква много мащабно проучване. Въпреки, че тази практика е добра тя не е достатъчна за подобряване на здравеопазването. Подобряването на здравеопазването е една много трудна задача, по която обаче се работи активно в Бургас", заяви Мануелян.

По думите му, в града се разкриват нови болници и медицински центрове. Започнали са и мероприятия по създаването на факултет по медицински науки, който да върне славата на бургаски медицински специалисти. Относно твърдението на общински съветници от Национален фронт за пасение на България, че бюджетната рамка на общината за тази година игнорира социалната политика д-р Лорис Мануелян бе категоричен, че Бургас се справя изключително добре в тази насока. Според него, това че бюджетът има много малки разлики от предния, дава гаранции, че работата в тази насока ще продължи.

"Приемам твърдението, че проектобюджетът не залага нищо за социална политика с насмешка. По отношението на трудовата заетост Бургас непрекъснато работи по различни програми, които дават резултат. Що се отнася до работата с хора с увреждания, мисля че Бургас върви в една правилна посока и градът ни е на челно място в страната. Трябва да споменем услугите за възрасни, социалните кухни, проектите за помощ в дома, извеждането на децата от домовете. Центровете от семеен тип вече се строят. Излишно е да се говори, че Бургас няма социална политика след като цялата страна вижда, че градът се справя изключително добре в тази насока", заяви заместник-кметът по здравеопазване.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).