Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Подводният свят на National Geographic идва в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 15:05 / 06.06.2013Коментари (0)1393
©
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Св.Св.Кирил и Методий":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Голяма арт-инициатива на Mall Galleria Бургас съвместно с Община Бургас ще се състои в центъра на град Бургас. Събитието ще започне с оцветяване на инсталация от фибростъкло във формата на огромна риба. Съоръжението, което се намира пред сградата на общината, ще бъде декорирано от деца от художествената гимназия "Св.Св.Кирил и Методий", кмета на Бургас Димитър Николов и изпълнителния директор на GTC България Дани Беркович. GTC изгради и отвори преди година най-големия търговско-развлекателен център в Югоизточна България - мол Галерия Бургас, обявен за най-добрия мол в България, който е организатор на арт-инициативата.

Идеята на мола включва изложба на открито на 20 големи коралови риби, които от днес са инсталирани на ключови места в Бургас. Само конструкцията на площад "Атанас Сиреков" е бяла и предстои да бъде визуално оформена с помощта на официалните гости и около 100 ученика от елитното бургаско училище.

Атрактивното събитие е посветено на децата и е част от кампанията на мол Галерия Бургас "Аз обичам Бургас". Началото му е насрочено за вторник, 11 юни в 11:00 часа.

Инициативата предшества премиерата на забележителната пътуваща експозиция "Душата на океана" на National Geographic в търговско-развлекателния център. Изложбата, пресъздаваща вълнуващия и красив свят на океана, се състои от морски тунели, в които са подредени 50 фотоса и мултимедии с красиви гледки от подводния свят. Всичко това ще пренесе посетителите в красивите океански дълбини. От 9 юли до края на август гражданите и гостите на града ще могат да открият красотата и тайните на Световния океан.

"Душата на океана" е първата от 5-те пътуващи изложби на най-голямата международна неправителствена институция за наука и образование National Geographic. Експозицията е част от глобалната кампания на National Geographic-Вашингтон, САЩ, за опазване на водните ресурси и природата в света.

С домакинството на експозицията Община Бургас и Мall Galleria Бургас дават пример за обща грижа и социално отговорно партньорство в името на големите каузи на човечеството.

От септември 2013 г. до февруари 2015 г. в Mall Galleria Бургас ще гостуват и останалите 4 пътуващи изложби от поредицата на National Geographic.

Правата за всички тях са закупени от собственика на Mall Galleria Бургас GTC. Инвеститорът съвместно със списание National Geographic Kids ще стартира дългосрочна образователна програма, насочена към децата на Бургас и региона.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Виж още:
Актуални теми
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: