Подобряват административния капацитет в Община Бургас по проект

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:29 / 02.11.2012
698
Община Бургас е в процес на изпълнение на проект "Иновативни модели за добро и прозрачно управление в Община Бургас", финансиран по ОП "Административен капацитет". Партньор по проекта e Община Гент, Белгия.
Продължителността на проекта е 18 месеца.

Целта на проекта е да се подобри капацитета на общинска администрация Бургас за добро и прозрачно управление чрез трансфер на европейски опит и добри практики.

В рамките на проекта са планирани редица дейности основните, от които са:

- Мониторинг и оценка на дейността на общинска администрация - комуникационни процеси и механизми за взаимодействие, включваща Анализ и оценка на комуникационните процеси и механизми за взаимодействие на общинска администрация - Бургас.

- Проучване на международния опит и добри практики на комуникационни и институционални модели на местната власт в държави-членки на ЕС, включваща:

- Разработване на Комуникационна стратегия и План за действие на община Бургас, включваща:
- Сформиране и изграждане на капацитет на Звено за стратегическа комуникация като неформална структура в Община Бургас

- Разработване и прилагане на интегриран модел за публична комуникация, включващ изграждане на вътрешна Интранет комуникационна система и външна Екстранет комуникационно пространство за взаимодействие между общинска администрация и външни социални и професионални групи, партньори и колеги от други местни администрации.

- Организиране на международен форум за представяне на успешни комуникационни практики и модели
Община Бургас обяви обществена поръчка по проекта, с наименование "Подобряване капацитета на общинска администрация - Бургас за добро и прозрачно управление, прилагане на иновативни модели на комуникация и взаимодействие на общинско, регионално и национално ниво и стимулиране на обществено значими и ефективни партньорства между администрациите на Община Бургас и други страни членки на ЕС", на обща стойност 227 816, 67 без ДДС.

Цялата документация на поръчката можете да откриете на страницата на Община Бургас http://www.burgas.bg/, раздел Обществени поръчки.

Предстои обявяването и на още три процедури по проекта "Изготвяне на информационни материали и публикации в местната и регионална преса", "Независим финансов одит" и "Разработване и прилагане на интегриран модел за публична комуникация".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).