Подаряват светлоотразители на 2000 първокласници в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:11 / 07.02.2012
637
Верига бензиностанции подарява светлоотразители на всички 2000 първокласници в Бургас. Проектът е част от дългосрочната програма за корпоративна социална отговорност "Обади се, като стигнеш!" и от есента на миналата година се фокусира с конкретни дейности върху детската безопасност. Целта е децата да са по-видими за шофьорите чрез светлоотразителни елементи и да познават добре основните пътни правила. Партньори на инициативата са Министерството на образованието, младежта и науката и отдел "Пътна полиция" при Главна дирекция "Охранителна полиция" - МВР.

Светлоотразителите с логото на "Обади се, като стигнеш!" са изработени от лицензирана фабрика във Финландия и са регламентирани със стандарта БДС EN 13356. Световната статистика сочи, че използването им намалява три пъти риска от пътни инциденти. 10 000 първокласници в София вече поставиха на раниците и връхните дрехи светлоотразителите. Техните връстници от Бургас също получават светлоотразители и помагала с основните правила на малкия пешеходец на достъпен език.

Дейностите, свързани с безопасността на децата, се подкрепят от фонд "Обади се, като стигнеш!". Той бе създаден през есента на 2011 г. Фондът генерира средства от продажбата на гориво чрез специални клиентски карти. Рисунките върху тях са на деца от дома за деца "Св. Пантелеймон", с. Видраре. За всеки закупен литър гориво с новите карти, клиентът ползва отстъпка от 0.04 лв. и дарява във Фонда 0.01 лв.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).