Плакет на Община Бургас получи капитанът на турския кораб, спасил нашите рибари

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:34 / 19.06.2010
2537
Плакет от името на кмета на Община Бургас Димитър Николов получи Кенан Дуран - капитан на турския кораб "Атайсолар", спасил преди два дни наши бедстващи рибари. Почетният знак бе връчен от зам.-кмета на общината Красимир Стойчев с благодарности към целия екипаж на турския плавателен съд за проявения героизъм и мъжество по време на спасителната операция.

Областният управител на Бургас Константин Гребенаров също връчи плакет и грамота на капитана Кенан Дуран и членовете от екипажа му.

На срещата присъстваха още помощник-капитанът, боцманът, главният механик и морякът, участвали в спасителната акция, както и генералният консул на Република Турция в Бургас Сибел Еркан, директорът на "Гранична полиция" - Бургас Ваньо Иванов и представители на бургаския порт.

Капитанът на турския кораб разказа накратко за случилото се и допълни, че "това не е героизъм, а наше задължение". В края на срещата гостите от Турция също благодариха на своите домакини и пожелаха бързо възстановяване на рибарите от Приморско.


Виж коментарите (0)

Още по темата (1):
17.06.2010 Турски кораб спаси рибари от Приморско
Още новини от Новини от Бургас:
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).