Питбул-териер стана шампион на Киноложката изложба в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:23 / 15.07.2013
1083
Питбул-териер от Санкт Петербург стана шампион в тазгодишното издание на Киноложката изложба. Това е участникът с най-много точки, който продължава да се бори за Световната купа след завършилите три кръга - в Рига /Латвия/, Киев /Украйна/ и Бургас /България/.

Шестото издание на Изложението събра над 1000 расови любимци от 12 държави и за първи път представи специализирана изложба за американски питбул-териер.
Величественият Дог от Украйна и изпълнителната Каракачанка от България си разделиха първото място в дисциплината за млади водачи от 12 до 18 год.

Всички присъстващи станаха свидетели на впечатляваща демонстрация на защита на стопанина при нападение или кражба, както и на редица дефилета, шоу прояви, европейски шампионат по аджилити (спорт с кучета, при който за минимално време се преодолява сложно трасе с препятствия) и спортни състезания по обидиънс - дисциплина, при която за изпълнение на различни упражнения се търси изключително послушание на кучето.

Сред четириногите участници бяха ши-тцу от Латвия, немски дог, величествени ротвайлери от Русия, йоркширски териер от Молдова, както и официално признатите от Световния киноложки алианс български породи - българско овчарско куче, българско лудогорско гонче и български барак.

Домашните любимци се оценяваха от квалифицирани съдии от Чили, Испания, Германия, Полша Украйна, Молдова, Латвия, Беларус и България.

Инициативата се осъществява от Община Бургас, съвместно със Световен киноложки алианс и Български републикански киноложки съюз.


Виж коментарите (0)

Още по темата (1):
24.06.2008 Димитър Николов стана горд собственик на българско овчарско куче
Още новини от Новини от Бургас:
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас
Младежи от Бургаско пътуваха безплатно в Европа с инициатива на Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).