Петя Бакалова: Бургаският бизнес иска да се учи

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:11 / 11.03.2013
1179
Определено бургаският бизнес има нужда и иска да се учи, особено по оперативните програми и възможностите, които предлага Европа за финансиране. Това каза Петя Бакалова от Бизнес инкубатор - Бургас, който заедно с общината организират инициативата "Седмица на европейските възможности". Желаещите да участват в семинара се оказаха страшно много, добри се е наложило заемането на по-голяма зала.

Има и много физически лица, т.е. предприемачи, които смятат да се занимават с това. "Инициативата е насочена към цялостния процес от идеята и актуалните отворени схеми за кандидатстване до реализирането и успешното отчитане на проекта. Всеки ден е с различна тема, разделен на две сесии и е изцяло практически насочен. Днес ще се представят възможностите и отворените схеми за финансиране, а във втората част сме поканили банки. За утре е предвидено основните стъпки при изготвянето на проектните предложения като идеята е да се работи по апликационната форма т.е. нашите участници да могат да видят как на практика, когато започнат да работят по проект, могат да попълнят апликационната форма. За отчитането в четвъртия ден сме предвидели да ни гостуват от ОП "Конкурентоспособност", Милена Диомова, така и от Агенцията по заетостта, който да дадат конкретни и точни съвети на хората, които вече отчитат проекти по тези мерки и какво трябва да правят за да не сбъркат и да са по-добри", обясни експертът.

Сесиите са от 13 до 17.00 часа в зала "Георги Баев" на Културен център "Морско казино". В семинарите се включват експерти в писането и отчитането на европроекти от община Бургас.

Бизнес инкубатор в Бургас има от средата на миналата година. "Основната цел е да създадем благоприятни условия за работа на бизнеса и да подпомогнем бизнес-предприемачите да преодолеят пречките и трудностите, които стоят пред тях. Осъществяват се обучения и консултации. Очакваме да стартираме и нашия сайт, където ще предлагаме и виртуални обучения и консултации. Очакваме скоро да завърши реставрацията на нашата сграда, където ще предлагаме и офис помещения под наем като тези всички услуги са на преференциални цени. Всеки един момент сме готови да получим и предложения как да оптимизираме нашата работа", допълни Бакалова.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).