"Петлите" тръгват на национално турне

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:06 / 21.08.2013
935
Танцова формация "Петлите" тръгва на национално турне под патронажа на министъра на културата Петър Стоянович. Писмото със съгласието за подкрепа е получено дни преди визитата на министъра в Бургас и областта. При откриването на международния фолклорен фестивал в летния театър на града, ръководителят на "Петлите" Георги Димитров е използвал момента да благодари лично на Петър Стоянович. Кметът на Бургас Димитър Николов също е изразил готовност за пълна логистична подкрепа.

За разлика от предишни години, през тази, турнето на бургаските сираци няма да е концерт, а представяне на спектакъла "Пеем и танцуваме, за да не плачем", създаден под режисурата и сценария на Симеон Димитров, хореография Петя Стойкова и вокален педагог Милена Добрева. Мюзикълът разказва за историята на дете, изоставено в дом за отглеждане на деца, лишени от родителска грижа, трудните пътища през които минава, за да стане достоен гражданин и човек.

Идеята за спектакъла е на ръководителя на "Петлите" Георги Димитров, самият той възпитаник на дома за деца и юноши " Александър Коджакафалията". Както и в останалите проекти на състава освен деца от домовете участват и деца от семейства. Това е поредната интеграция на сираците сред свои връстници, което е най-голямото достойнство на уникалния бургаски социален проект, водещата роля за който е отново на Георги Димитров.

Преди дни бе направена фотосесия от Галя Ушева. В следващите дни ще се проведат репетиции, преди старта на турнето в Хасково, на 06 септември от 15 часа в Младежкия дом на града.

Премиерата в Бургас ще е на 19 септември от 19 часа в театър "Адриана Будевска".

Останалите градове на турнето са Созопол, Поморие, Несебър, Варна, Плевен, Средец, Стара Загора и София.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас
Младежи от Бургаско пътуваха безплатно в Европа с инициатива на Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).