Петко Иванов: Желанието ни е: 100% представителство в местната власт

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
12:19 / 21.09.2011
1498
- Г-н Иванов, преди броени дни се проведе XI конгрес на политическа партия "Българска социалдемокрация". В светлината на предстоящите избори за президент и местните избори, какви решения взеха делегатите на форума?

- Най-важната политическа задача, която беше поставена и към която се стремим е да се върнем в политическия живот на страната - първо чрез предстоящите местни избори на 23-ти октомври, а след това е чрез парламентарните избори след 2 години. Целта на постигането на тази задача е да се утвърди в България европейски социален модел - нова икономика, нова политика на доходите, нови системи за здравеопазване и образование.

На местно ниво ще работим за увеличаване на икономическата свобода на общините, за почасово заплащане в общинските фирми, изработване на цялостни планове за градоустройство и общинска инфраструктура, по-активна намеса на общините в управлението на здравните заведения и други.

- Вашата партия нееднократно повтаря, че на страната ни е нужен нов модел на управление в национален план и на местно ниво. Как "Българска социалдемокрация" ще участва на изборите за президент тази есен?

- На страната ни е необходим президент, който има смелостта и авторитета да бъде истински представител на българските граждани и да се разграничи, не само формално, но и фактически от партийните си ангажименти и пристрастия.
На конгреса бе взето решение БСД да подкрепи кандидата за президент на партията, която в резултат на последните парламентарни избори пое изпълнителната власт в страната - Росен Плевнелиев. Аргументите ни са следните: той е единственият влиятелен кандидат, който не е свързан и не носи не носи непосредствена отговорност за провалите в управлението на страната, до голяма степен се доближава до профила на президент на България и на трето място - той не е партиен човек, а има по-скоро образа на политик с експертно мислене и рационално поведение.

БСД не подкрепя толкова политика Росен Плевнелиев, още по-малко кандидата на управляващата партия. БСД подкрепя тенденциите, които Росен Плевнелиев олицетворява: липса на корупция, рационално държавно управление, защита на българските интереси и партньорски отношения с ЕС и със света.

- Партия "Българска социалдемокрация" имаше свои съветници и представители в ОбС в Бургас и в администрацията. Сега правите своето завръщане в местната политика. В какъв формат ще се явите на тези избори и кого ще подкрепите за кмет?

- "Българска социалдемокрация" ще се яви в коалиция с общи листи за общински съветници в общините - Бургас, Айтос, Поморие, Созопол и Средец. Ще имаме самостоятелна листа в община Царево. В широки коалиции с останалите социалдемократически партии ще участваме в изборите в Несебър, Карнобат, Средец и Приморско, където ще подкрепяме и кандидат-кметове.

- Какви са Ви амбициите, какво ще приемете за успех като представяне на местния вот?

- Амбициите ни са за поне 3 кметски места в общините в Бургаска област. Желанието ни е на 100% да имаме свои представители в Общинските съвети по места, където имаме кандидати за съветници.

Виж коментарите (1)

Още по темата (339):
11.05.2012 Жителите на Дебелт ще избират кмет в неделя
17.02.2012 Бившият кмет на Царево Петко Арнаудов е платил предизборен клип с общински средства
28.11.2011 Бургаският административен съд касира изборите в с. Дебелт
10.11.2011 След жалба броят созополските бюлетини в Административен съд - Бургас
07.11.2011 БСП обжалва изборните резултати в село Рудник
04.11.2011 Бургаски адвокат: Изборите бяха пълен хаос
Още новини от Новини от Бургас:
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).