Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Петима летовници са глобени за неспазване разпорежданията на спасителите в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 13:00 / 21.07.2013Коментари (0)677
© Burgas24.bg
По-натоварена е работата на служителите в дирекция " Управление при кризи, обществен ред и сигурност" през лятото, каза директорът Веселин Василев. За да са по-мобилни в Морската градина, където най-често има повече хора, дежурят велополицаи и такива със скутери, тъй като са по-мобилни и не пречат на гражданите. Общинските полицаи помагат и на спасителите да се справят с летовници, които не се съобразяват с техните разпореждания. 

Тази година в това отношение нарушенията са по-малко, каза Василев. Досега са съставени 5 акта на плажуващи за несъобразяване със спасителите, като миналата година за цялото лято глобите са били 49. 

"Мостикът е в ремонт и няма хора, които да скачат от него, въпреки че това е забранено", каза Василев и това също допринася за по-малкия брой нарушения. 

Община Бургас първа в страната въведе глоба за непослушните плажуващи. Санкцията е от 100 до 2 000 лева в зависимост от тежестта на нарушението.

"Обикновено нарушителите обжалват тези актове в съда, но съда не може да определи по-малката санкция, която е в наредбата" допълни Василев.

Има и гости на града които са глобени за това, че използват храстите в Морската градина за тоалетна. Налагани са санкции и на хора, които разхождат домашните си любимци без повод и на пияни, които вандалстват в парка. Общинските полицаи следят за разрешителния режим за влизане на автомобил в Морската градина и извършват проверки на заведенията относно спазване на разрешената им квадратура.

В помощ им са служители на Жандармерията, които патрулират в Приморския парк с 2 автомобила и служителите от двете Районни полицейски управления на територията на парка. Има случаи, при които гражданите сами търсят помощта на общинска полиция. 

"Последно имахме случай на един гражданин, който може да звучи странно, но се разхождаше в Морската градина с мачете. Гражданите са уведомили нашите служители, които на място му съставят акт, а оръжието е иззето и е при нас. Гражданите са много будни и постоянно получаваме сигнали от тях. Има активност от тяхна стара и се опитваме да реагираме на всички техни сигнали", каза Василев. 

Същества обаче и обратното поведение. Не рядко служителите на "Управление при кризи, обществен ред и сигурност" се сблъскват с агресия. Последният случай е на агрогантно поведение от страна на гражданин, чийто автомобил е бил репатриран. По искане на самите служители му е наложена най-високата санкция с акт.


Източник: радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: