Песни, танци и много игри очакват бургаските деца на 1 юни

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:08 / 27.05.2010
747
С много песни, танци и игри ще отпразнуват бургаските деца 1 юни - Международния ден на детето. от 11.00 часа ще започне празничния концерт на открита сцена „Охлюва". Участие в него ще вземат балет „Мания", танцова формация „Аревик", формация „Петлите" при ОУ „Христо Ботев", танцова школа „Крис", младежката група към хорова школа „Милка Стоева", клубове „Карате", „Радост" и детска фолклорна формация „Шарени гайтани" от Общински детски комплекс и формация „Денскод" към танцова школа „Дюн".

След концерта децата на Бургас ще могат да вземат участие в забавните и спортни игри, които ще се проведат на плажната ивица до моста. Малчуганите ще рисуват на асфалта на алеята до сцена „Охлюва" и ще наблюдават природните обекти от площадката до Казиното. И за да е пълен празника - всички деца ще получат много лакомства и награди.

Специална изненада очаква децата и техните родители в Морската градина. По-смелите от тях ще имат възможността да се повозят на мотоциклет на терасата от 11.30 до 13.00 часа. Събитието се провежда за трета поредна година от мото клуб „Морски братя" - Бургас. Идеята на организаторите е да зарадват децата и да им покажат, че моторите и техните водачи освен атрактивни, са част от движението в града и спазват всички правила за безопасност по уличните платна.

Малко по-късно - от 17.00 часа на сцена „Охлюва" ще се проведе „Бонбон Купон" с награди, игри и изненади за децата. Участие в купона ще вземе Детската вокална група „Бон-Бон".

Празнични прояви по повод Деня на детето ще бъдат организирани и в комплексите на града. В ж.к. „Изгрев" ще се проведе детския хепънинг „101 слънца", чийто организатор е читалище „Изгрев". Той ще се проведе в парка на комплекса /под РУМ „Велека"/ от 10.00 часа.

От 11.00 часа на поляната до у-ще „Петко Росен" в „Меден Рудник" ще се проведе още един детски празник с фокуси, игри и лакомства за малчуганите от комплекса, а от 17.00 часа в сградата на читалище „Св. св. Кирил и Методий 1982" ще бъдат обявени наградените компютърни рисунки от конкурса на тема „Весело лято", посветен на Деня на детето.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).