Пазарът за риба свит, и цацата не върви

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:40 / 13.04.2009
740
Пазарът за риба е толкова свит, че дори евтината цаца, която сега я има в изобилие, не се изкупува, съобщи капитан Косьо Костов, управител на "Булджак" АД. Риболовните кораби се връщали пълни с прясна цаца, но търсеното било отчайващо слабо. Интересът не се покачил и след като цената на народната риба паднала още спрямо м.г. заради поевтиняването на горивата и акцизите. В момента кило цаца по магазините върви за около 2 лв., но запознати твърдят, че изкупната цена е доста по-ниска.

Според Ивайло Русинов, изпълнителен директор на бургаската фирма за търговия с риба "Атлантик", свитият пазар е по-скоро психологически резултат от финансовата криза. В бранша очакват раздвижване едва през юни, с настъпването на активния летен сезон. В същото време по щандовете на големите търговски вериги в Бургас се появи черноморска култивирана мида, един от най-новите продукти на "Атлантик".

Тя се отглежда в един от най-чистите райони по Южното Черноморие край Приморско. Продуктът ще бъде представен в края на април на световното рибно изложение в Брюксел. На същото изложение миналата година фирмата договори внос на нови видове риба като канадска мойва и флаундър, както и скариди от Индия. Австралийската риба барамунди пък се отглежда в акваферма у нас, предлага се само в прясно състояние.

Източник: в. "24 часа"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).