Павел Маринов връчи днес на общинската сесия почетния знак на град Чивитавекия

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:56 / 21.05.2009
567
Почетният знак на италианският град Чивитавекия връчи днес по време на сесията общинският съветник от БСП Павел Маринов на кмета Димитър Николов. Маринов е получил знака при посещението си в така нареченото туристическо пристанище на Рим от кметът на Чивитавекия Джовани Москерини, по чиято покана е била и визитата му там. Пътуването на г-н Маринов е било в качеството му на председател на Института за регионални стратегии и като председател на комисията по транспорт в общинския съвет на Бургас. " Плакетът дойде като знак за укрепване на приятелските връзки и начало на бъдещи партньорски взаимоотношения", каза Маринов. Според него съществували много прилики между това което е видял в италианския град като добре работещ модел и проекта "Супер Бургас" - зона за отворен достъп. В момента през пристанището на Чивитавекия преминават 4 милиона туристи годишно. Техният брой само преди 8 годни е бил равен на нула. За сравнение в бургаския проект е залегнал пасажерски терминал, разчетен за минимум 500 хиляди пътници годишно. Любопитна подробност е и фактът, че в пристанището има и инсталация за петролен терминал известна като "буй".

Град Чивитавекия се намира в област (регион) Лацио на провинция Рим на брега на Тиренско море. Пристанището на Чивитавекия осъществява връзка с островите Сардиния, Сицилия, Корсика, Малта , с градовете Барселона, Тулон и с Тунис. Население 51 372 жители от преброяването към 30 септември 2006 г. Смята се за второ по значение европейско пристанище, като се има предвид броя на преминаващите пътници.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).