Павел Маринов: "Супер Бургас" е реално изпълним проект

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
18:54 / 07.01.2010
2388
"Супер Бургас" е свързан с реорганизация на съществуващите пространства в пристанище Бургас и не е нереалистична фантастика, а напълно реално изпълним проект, каза Павел Маринов - изпълнителен директор на проектанта компания на Зоната за обществен достъп ж.п гара , автогара и морска гара Бургас".

„Вярно е, че проекта изглежда много добре и е свързан с повече фантазия, която твърде скоро ще стане действителност. Знаете че през септември беше учредена проектната компания. Бюджета на компанията беше свит и съобразен от невъзможността в пълния обем да бъдат направени предварителните действия за проучване, проектиране, маркетингово обосноваване организационни мерки свързани с техническите икономическите и технологични изисквания за преструктуриране на тази територията. Трябва да бъдат преместени осем крана, да бъдат разчистени преструктурирани терени на които те да бъдат монтирани, а това е процес който трябва да бъде осигурен от пристанищния оператор в тясно съдействие с проектната компания. В целия този процес има решаващо отношение също и община Бургас. Работим в плътно взаимодействие както с общината, така и с пристанището. В момента се разработват маркетингови анализи и обосновки проучвания за организация на международния пасажерски терминал. Идеята е през 2011 година тук да се докарат круизни кораби, които не посещават случайно залива и Бургас, а като организирано посещение на туристическия поток. Работим съвместно не само с община Бургас, но и със съседните морски общини", каза Маринов.

Той допълни, че има и проблеми, които не се заобикалят, а се решават и за сега това става в срокове. В момента се подготвя подробния устройствен план на зоната за отваряне на града към морето и освобождаването на територията от първо до четвърто корабно място, което трябва да стане до 2011 година и вече е получено разрешение от министерство на регионалното развитие. „В момента тече търг за прединвестиционно проучване на цялата зона, което е един много особен етап, по-различен от обикновените инвестиционни проекти. За сега ще кажа, че има интерес към порцедурата. Надявам се всичко както трябва да приключи през февруари месец и да знаем кой ще го прави. Тази процедура ще даде възможност за започване на проектиране от началото на месец май", допълни още Павел Маринов.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (77):
26.09.2012 Обсъждат проект за изменение на ОУП на Бургас
26.06.2012 Приеха подробния устройствен план за "Кьошето" без дебат
25.03.2012 Махнаха Павел Маринов от "Супер Бургас"
15.12.2011 "Супер Бургас" отпада от ОП "Транспорт", търси друго финансиране
21.07.2011 Валери Симеонов: Общият устройствен план е незаконен
21.07.2011 Кметът прогнозира: Бургас ще има най-добрите велоалеи на Балканите
Още новини от Новини от Бургас:
Нещо ново тръгва от Бургас
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).