Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Партията на Стойновски предлага Методи Антонов за почетен гражданин
Автор: Екип Burgas24.bg 15:13 / 25.10.2010Коментари (0)855
© Burgas24.bg
Ваклин Стойновски и Соня Георгиева депозираха днес в Общинския съвет на Бургас докладна записка, с която преглат трима бургазлии за "Почетни граждани", предаде репортер на Burgas24.bg. Оказа се обаче, че двама от тях вече са почетни бургазлии - Вили Цанков и Леон Даниел. Така остава само предложението с титлата "Почетен гражданин" да бъде удостоен Методи Антонов. Ето и мотивите на двамата съветници:

Днес, заедно с Г- жа Соня Георгиева депозирахме в деловодството на общински съвет, докладна записка относно удостояване на Методи Андонов, Вили Цанков, Леон Даниел със званието "Почетен гражданин на Бургас", посмъртно.

На тридесет и осмото заседание на общински съвет гр. Бургас, с наше решение, присъдихме престижното звание "Почетен гражданин на Бургас" на Юлия Огнянова. Това което някак си ни убягна е, че сред неудостоените с това звание са - Методи Андонов, Вили Цанков, Леон Даниел. Тях заедно с Юлия Огнянова възприемаме като събирателния образ на "Театъра на единомишлениците". Тяхното творчество е историята на най - доброто правено на родна сцена. Те са и нашите бургаски посланици на световната сцена на театралното изкуство. Юлия Огнянова е двигателят на процеса за събиране на творците в Бургас, но те четиримата заедно са участниците и опората за съществуването им в това славно новаторство.

Когато на 21.10.2010 г. вечерта, на всеослушание бе съобщено, че Юлия Огнянова е удостоена със званието "Почетен гражданин на Бургас", нейното възмущение бе неописуемо , че тя получава това престижно звание а не и останалите трима и тя буквално отказа да го приеме. Това е достойна реакция на един творец, който се е извисил над стремежа за лична слава и когото свързваме с приноса за цялостен културен облик на гр. Бургас през годините.

Пропуснатото от нас отдавам на това, че проблемите от ежедневието изместиха духовността и погледа ни към славните културни традиции на нашия град. Предлагаме на общинските съветници спешно да поправим тази наша грешка, като удостоим със званието "Почетен гражданин на Бургас" - Методи Андонов, Вили Цанков, Леон Даниел, посмъртно.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Катастрофи в България
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: