Панорама от австрийска поезия и музика в Градската галерия

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:33 / 23.04.2013
757
Истинска панорама на австрийската музика и поезия очаква гостите на Градската галерия "Петко Задгорски" на 24-ти април от 18.00 часа.

Литературен прочит на дванадесет от най-значимите и пленяващи австрийски поети, сред които емблематичните Рилке, Тракл, Ленау, под нежния акомпанимент на пиано - това е гаранция за доброто настроение на всички присъстващи.

Поетично-музикалната вечер обещава интересно пътешествие в литературните жанрове неоромантизъм, символизъм, експресионизъм, довоенна и следвоенна поезия, съвременна поезия.

Бургаската публика ще се запознае с творчеството на Ауслендер, Паул Целан, Ингеборг Бахман, Майрьокер, Граф-Браун, Грасмут, Хамер и Цинкл. Ваш водач в света на австрийската поезия ще бъде актрисата Димитрина Танева. Сценарият е на Милка Иванова, а музикалният съпровод на Благовеста Рядкова.

Проявата е част от програмата на "Дни на Австрийската култура в Бургас".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).