Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
ПП Атака обвиняват общинар, че си е позволил да псува и удря бургазлия
Автор: Екип Burgas24.bg 16:13 / 28.06.2009Коментари (0)1453
© factor-bs.com
От ПП Атака - Бургас разпратиха днес декларация до кмета на града Димитър Николов с искане за пълно разследване на инцидент, състоял се вчера. Според писмото-декларация на Атака директорът на Дирекция „Управление при кризи, обществен ред и сигурност" в Община Бургас си е позволил да хвърли камък по автомобила, а в последствие да удари и наругае Милчо Добрев. От партията настояват за безпристрастно и пълно разследване на случая от органите на реда, както и лично кметът Николов да уволни провинилия се служител на Общината, ако се докаже дори и малка част от посочените в декларацията обвинения. Предоставяме ви пълния текст на декларацията:

ДЕКЛАРАЦИЯ

От ПП „Атака" - Бургас

Уважаеми г-н Кмете,
Обръщаме се към вас с дълбока тревога и загриженост по повод един инцидент, случил се в Бургас вчера, на 27 юни 2009 г., в който главно действащо лице е директорът на Дирекция „Управление при кризи, обществен ред и сигурност" в Община Бургас К. Луков. Потърпевшият в инцидента гражданин Милчо Добрев разказва, че:
1. Докато е шофирал личния си автомобил е бил замерен с камък, хвърлен собственоръчно от К. Луков. Камъкът е влетял през отворения прозорец на автомобила и в момента е на разположение на разследващите органи.
2. След като е спрял автомобила, за да поиска обяснение от К. Луков за хвърления камък, Добрев е бил ударен няколко пъти с юмрук в лицето от директора на Дирекция УКОРС.
3. Луков си е позволил да ругае с грозни нецензурни думи Добрев, а също така и да заплашва партия „Атака" и бургаските общински съветници от партията.
4. След инцидента К. Луков се е скрил и не може да бъде открит от полицията, за да му бъдат снети обяснения.
Настояваме разследващите и правоохранителните органи - ОДП и Прокуратура, да извършат бързо проверка по този скандален случай и да огласят резултатите публично.
Настояваме лично Вие, г-н Николов, в качеството ви на Кмет на Община Бургас и пряк работодател на К. Луков, НЕЗАБАВНО да назначите комисия, която да провери бързо и обективно фактите и да огласи резултатите от проверката пред всички медии!
Ще оставим компетентните органи да преценят как и защо е предизвикан този инцидент и да уточнят всички факти по него. Ние смятаме, че е недопустимо тъкмо директорът на Дирекция „Обществен ред" да прибягва до хулигански постъпки, саморазправа, физическо насилие и обиди. Смятаме също, че Община Бургас не е място за назначаване на хора с психически проблеми.
ПП „Атака" неведнъж е критикувала г-н Луков заради двойни стандарти при прилагането на общинските правилници и наредби и на Вашите заповеди, г-н Кмете; за избирателно прилагане на общинските наредби; за превишаване на правомощията и отнемане на лични документи от граждани, които вече са спечелили съдебни дела по този повод; за невъзможност или нежелание да се справи с редица нарушения като заграбването на общински площи от заведения, нощен шум от кръчми след разрешения час, и т.н.
Вчерашният инцидент обаче говори за драстично погазване както на общинските наредби и Вашите заповеди, така и на законите и морала. Затова настояваме да освободите от длъжност К. Луков, ако назначената от вас комисия потвърди дори частично гореописаните деяния от вчерашния инцидент. Не може да има директор на Дирекция „Обществен ред", който да позори Община Бургас.
Бургазлии не заслужават този срам!


Burgas24.bg уточнява, че към момента информация за инцидента от пресцентъра на ОДП липсва.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Катастрофи в България
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: