Отвори врати първото безплатно училище за бъдещи и настоящи родители

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
15:46 / 04.02.2012
3327
Как да се грижат за здравето и правилното развитие на новороденото бебе. На това вече се обучават бъдещи родители в Бургас. Те са част от посетителите на първото по рода си безплатно училище за бъдещи и настоящи родители "Биберон".

Водещи специалисти в различни области на детското отглеждане и здравеопазване ще помагат на младите семейства да вземат важни решения за отглеждането на техните деца. Най-ентусиазирани са двойките, които очакват своя първи наследник. Те споделят, че са решили да посещават подобни курсове, за да си отговорят на редица въпроси - най-вече какво да правят с малкото бебе. като си го вземат от болницата и го приберат вкъщи. Други бъдещи майки уточняват, че очакват отговор на повечето въпроси свързани със самото раждане, кърмене, гледане на самото бебе .

Според носителката на приза "най-добра акушерка на 2010 година Светлина Николова "младите хора имат нужда от помощ, имат нужда от насоки, защото това е най-важният момент в живота им. Всички те са много ентусиазирани, правят планове, но когато този момент настъпи. паниката е огромна".

За да посрещнат най-важния момент в живота си по-уверени, бъдещите родители ще получат знания за лечението на детето чрез хомеопатия, за справянето с алергиите, важни насоки за детското психическо развитие.

Първи са обаче въпросите свързани с кърменето на бебето. Светлина Николова, която е единственият специалист по здравни грижи в Бургас, сертифициран от Националната асоциация "Подкрепа за кърмене" и е признат авторитет по въпросите на кърменето "майчината кърма, освен че е изключително полезна, изобщо няма нужда да дискутираме нейните предимства, но контактът майка-дете е нещо, за което няма база за сравнение"

В курса на обучение е предвидено участие на гост-лектори, специалисти в областта на хомеопатията, алергологията, детското психическо развитие, дентална медицина и др. Програмата включва и уроци по салса. Всички беседи са с начален час 17.00 и ще се провеждат в зала "Петя Дубарова" /ет. II/.


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Бургас:
Фани Семерджиева ще е председател на РИК-Бургас
Мъж се удави в Лозенец
С поредица от спортни прояви Бургас посреща уикенд, посветен на з...
Легенда на рока: Искам да си купя къща край Бургас, там има всичк...
Силна буря удари Слънчев бряг!
Един от най-красивите плажове в България прилича на сметище


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).