Отпадните води на Сарафово вече няма да се изливат директно в Черно море

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:08 / 22.06.2010
825
Община Бургас приключи изпълнението на проекта "Разширение на ВиК и ел. мрежи в кв. Сарафово, КПС с трафопост". Изградена е канално-помпена станция, в която постъпват отпадните води от канализационната мрежа на жилищния квартал. Чрез тласкател с дължина 5600 м. те се отвеждат в Пречиствателна станция за отпадни води - гр. Поморие.

Реализираният проект има изключително важно значение, както за жителите на Сарафово, така и за подобряване на екологичната обстановка в Бургаския залив. Досега канализацията на квартала се изливаше чрез дълбоководно заустване директно в Черно море и силно замърсяваше района.

Обектът е на обща стойност 2 474 200 лв. Строителството стартира преди няколко години. Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/ отпусна на Община Бургас безвъзмездна помощ в размер на 500 000 лв. Проектът беше подкрепен и с около 700 000 лв. целево финансиране от републиканския бюджет. Останалите средства бяха осигурени от общинската хазна.

През 2010 г. приключиха всички строително-монтажни работи. В момента се провеждат 72-часови проби за изправността на системата. Подготвени са всички документи, необходими на държавната приемателна комисия. Предстои издаване на разрешение за ползване и въвеждане на обекта в редовна експлоатация.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).