Отново не дадоха ход на делото срещу Накова

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:15 / 12.02.2009
1211
БОС отново не даде ход на делото срещу екс шефката на отдел "Финанси" към ВСС Илиана Накова. Оказа се, че Накова е болна, за което нейният защитник адвокат Станко Кралев представи болничен лист. Самият той отказа да каже пред медиите от какво точно е болна неговата подзащитна. Поради уважителните причини, които препятствали Накова окръжните магистрати за втори път отложиха делото.

В съдебната зала днес се явиха трима от редовно призованите свидетели, отсъстваха и двете вещи лица. Следващото заседание е насрочено за 27 февруари от 9,15 часа.

Срещу Накова е повдигнато обвинение по чл.304. ал. 1 за опит за подкуп на длъжностно лице. По закон за подобно престъпление се предвиждат до 6 години лишаване от свобода и глоба до 5000 лева. През август миналата година 32-годишната Накова прегази с джипа си немска туриска в КК Сл. бряг. След това тя напусна местопроизшествието. По време на изясняването на случая Накова отказа да даде проба за алкохол. Тя размахвала служебната си карта пред полицаите и заплашвала, че тя пише законите. След повторна покана от страна на служителите за доброволна проба за алкохол, Накова хвърли в патрулната кола три сгънати банкноти от по 20 лв., предлагайки на служителите "да се почерпят". Полицаите помолиха Накова да си прибере парите, но тя отказа и след като изглади намачканите банкноти отново ги постави в служебния автомобил. Накова бе освободена срещу парична гаранция от 300 лв. Висшият съдебен съвет започна дисциплинарно производство срещу нея. За извършеното от Накова пътнотранспортно произшествие, при което тя блъсна с джип 66-годишна германска туристка в Слънчев бряг, се води отделно дознание. Очакват се експертизите, които да установят вида на нанесената телесна повреда на прегазената жена.


Виж коментарите (0)

Още по темата (22):
29.06.2009 Апелативният съд потвърди изцяло присъдата на Илияна Златанова (Накова)
18.06.2009 Потвърдиха присъдата на бившата финансистка от ВСС
31.03.2009 Накова се отърва - шест месеца пробация след предлагане на подкуп и заплашване на полицаи
31.03.2009 При петия опит БОС даде ход на делото срещу Илияна Накова
16.03.2009 Прокуратурата проверява пореден болничен на Илияна Накова, пак отложиха
делото
27.02.2009 Пак отложиха делото срещу Илияна Накова
Още новини от Новини от Бургас:
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...
Откриха канабис в 2 апартамента в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).