Отложиха гласуването за средствата по бюджет 2012 за ин витро процедури

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:36 / 31.01.2012
1113
Общинските съветници продължиха с приемането на докладна записка от кмета Димитър Николов относно промяна на капацитета на Дом за деца, лишени от родителска грижа "Ал. Г. Коджакафалията" в Бургас. В докладната записка е посочено, че към настоящия момента в дома са настанени 29 деца. Във връзка с намаляване капацитета на Дома и на бюджетната субсидия, е постъпило предложение от директора му за намаляване числеността на персонала с 5 щатни бройки. Решението в докладната е, че се намалява капацитетът на Дом за деца, лишени от родителска грижа от 63 на 35 места и числеността на персонала от 20 на 15 щатни бройки, считано от 01 януари 2012 година. Без дебати общинските съветници приеха така предложеното решение в докладната.

Съветниците продължиха с докладната записка от Вълчо Чолаков от синята коалиция относно предвиждане на средства по Бюджет 2012 за финансово подпомагане на процедури "ин витро". Докладната е разгледана от постоянните комисии по здравеопазване и социални дейности и по бюджет и финанси. И двете комисии предлагат сумата да бъде 150 000 лева. Председателят на ОС Снежина Маджарова предложи тази точка да бъде отложена за февруарската сесия, когато ще се обсъжда и приема бюджетът на община Бургас за 2012 година.

"В проекта на бюджета е включена такава сума и мисля, че по същество този дебат е редно да го проведем на следващото заседание, така че аз предлагам тази докладна записка да бъде отложена за следващото заседание", каза Маджарова. Вълчо Чолаков също се съгласи да бъде включена точката в дневния ред на следващото заседание, което бе прието, без да се подлага на гласуване.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (1):
28.02.2012 Безплатно преглеждат в ин витро центъра на Бургаската болница
Още новини от Новини от Бургас:
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).