Отлив на израелци, ирландци и скандинавци по Южното Черноморие

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:10 / 02.08.2012
753
54% е спадът в посещенията на израелски туристи през юли по Южното Черноморие, каза Иван Иванов, председател на бургаската туристическа камара. Според него няма как един такъв терористичен акт да не окаже влияние.

Спад от 42% бележат и посещенията на ирландци, които преди проявяваха особен интерес към бургаското крайбрежие. Обезпокояваща според Иванов е обстановката на скандинавския пазар където Финландния бележи отново спад от 25% , Унгария - 20% , Естония - 18% , Нидерландия - 10%, Швеция макар и с много малък спад от 2%. Този спад на Скандинавския пазар той си го обяснява с неизлекувани тегоби от обслужването на "Алма тур" и "България ер", оставянето на туристите в Слънчев бряг и на летищен комплекс Бургас.

Що се отнася до Финландия и Швеция там има друг съществен момент, който според Иванов е добре бургаските и българските туроператори да изучат.

"Тяхното министерство на икономиката и НПО-та разработиха система за оценка на туристическия продукт - оценка за храненето, на нощуването, на посрещането и настаняването. Всеки комплекс, хотел или ресторант, който не покрие тези критерии фактически отпадат от скандинавския пазар като дестинация", обясни председателя на бургаската туристическа камара.

Запазват се пазари като Казахстан и Армения. Интересен е момента при посещенията на граждани от Швейцария. Около 400 швейцарки са летували миналия месец по Южното Черноморие. Това за региона е нов пазар.

Иванов се надява през август 10-процентния ръст на посещения да се запази и увеличи, а ако септември времето е благоприятно да се удължи и самия сезон.

Интересен момента който отбеляза още, че туристите примерно от Скандинавия идват в страната ни единствено и само с чартърни полети, което прави почти невъзможно летуването им в Созопол, Приморско или Царево предвид тяхната отдалеченост.

"Вторият момент е че доминират предимно младежките групи, а те търсят развлечение. Видимо в това направление трябва много сериозно да се помисли и да се изучава психиката на тези възрасти, какво те търсят, как да се подобри обслужването", обясни още Иванов.

Източник: Радио "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).