Отличиха най-добрите участници на цветното изложение "Флора" 2010

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:34 / 30.04.2010
1839
На тържествена церемония днес /30 април/ в заседателната зала на Общината кметът Димитър Николов връчи на най-добрите участници на изложението престижните награди на „Флора Бургас" 2010. На награждаването присъстваха още началникът на отдел „Озеленяване" Светлана Танева, членовете на журито с председател проф. ланд. арх. Кръстан Каракашев, представителите на фирмите-участници в тазгодишното издание на цветното изложение и младите художници, участвали в конкурса за детска рисунка „Нашата Морска градина".

В началото на тържеството кметът Николов сподели, че е останал приятно изненадан от красивото съчетание на цветове и аранжировки на тазгодишното изложение и благодари на всички фирми, включили се във „Флора Бургас".

Председателят на журито проф. Кръстан Каракашев на свой ред обяви, че дори икономическата криза не е успяла да попречи на великолепната организация на изложбата, която тази година е по-богато аранжирана и по-пъстра отпреди.

Наградата за най-добро българско участие взе фирма „Бургасцвет 90 Танев" ЕООД, а гръцката фирма „Мавроматис" грабна приза за чуждестранно участие.

Специалната награда - статуетка по случай 100 - годишнината от създаването на Приморски парк Бургас получи доц. Апостол Апостолов, който е и автор на книгата „Зелената система на Бургас". За високи заслуги и работа към поддържането и развитието на Морската градина награди получиха още инж Георги Николов и Донка Петрова.

Кристални купи за своето представяне бяха връчени на фирмите „Анита" - Турция, „Бургасцвет Баев" ЕООД - Бургас, ЕТ „Даниел" - Айтос, „Вулкан" АД - Бургас и Иван Марков от с. Кошарица.

Победители в конкуса за най-добри експонати за отрязан цвят са фирма „Бургасцвет-90-Танев", за стайни култури фирма „Мавроматис" - Гърция, а за листно-декоративни саксийни култури „Бургасцвет-90-Танев" и „Бургасцвет Баев". За декоративни растения за открити площи награди взеха фирмите „В и ВГД Оранжерии Петрич" ООД - Петрич и Стефан Иванов от с. Звъничево.

За най-добро архитектурно оформление на интериор и екстериор първата награда отнесе „Импресия 99" ООД - Провадия. В конкурса за най-добро архитектурно и декоративно оформление на интериора и екстериора първата награда бе присъдена на „Бургасцвет-90-Танев" и „Бургасцвет - Баев".

В детския конкурс за рисунка награди бяха раздадени в три възрастови групи - 6-8 г., 8-10 г. и 10-12 г. Отличилите се в тях деца получиха чисто нови велосипеди.


Виж коментарите (0)

Още по темата (5):
04.05.2010 Стъпкаха лалета на Флората
30.04.2010 Внучката на създателя на Морската градина: Дядо ми си е навлекъл гнева на Фердинанд
29.04.2010 Възрастни дами ще участват със свой букет на Флора 2010
28.04.2010 Кметът открива днес изложението за цветя "Флора Бургас 2010"
15.04.2010 "Флора Бургас" 2010 отваря врати на 28 април
Още новини от Новини от Бургас:
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).