Отлагат разглеждането за приемане на Черни Връх в Община Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
18:01 / 15.03.2010
1275
Искането за провеждане на референдум за отделяне на село Черни връх от Община Камено и преминаването му към Община Бургас няма да бъде разглеждано на предстоящото заседание на Общинския съвет на Бургас. Председателят на местния парламент Снежина Маджарова поясни, че при разглеждането на проекта за дневен ред ще предложи тази точка да отпадне.

Маджарова посочи, че правната комисия е констатирала пропуски при следването на изискванията на Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и в местното самоуправление. За да започне административната процедура по тази промяна е нужно жителите на населеното място направят подписка, под която да се подпишат най-малко 25 на сто от избирателите.

Общинската правна комисия е установила, че бланките на подписката не отговяват на изискванията на закона. Този пропуск според Снежина Маджарова може да доведе до обявяване за незаконосъобразни на последващите решения.

Затова е преценено, че по-добрият вариант е сегашното искане да бъде изтеглено от дневния ред на предстоящата сесия и върнато отново на избирателите на село Черни връх, за да бъда направена подписката коректно. Когато избирателите на селото са готови, искането за присъединяване към община Бургас ще бъде разгледано от съвета, допълни Маджарова.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (1)

Още по темата (4):
22.07.2010 Съветниците приеха село Черни връх в община Бургас
13.07.2010 Референдум в с. Черни връх решава дали да преминат към Община Бургас
31.03.2010 Нова подписка в село Черни Връх за преминаване в Община Бургас
15.03.2010 Село Черни Връх може да се присъедини към Община Бургас
Още новини от Новини от Бургас:
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).