Откриват седмичен център за деца в неравностойно положение

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:31 / 29.07.2010
592
Днес ще бъде представен новооткрития център за седмична грижа за деца в неравностойно положение, отглеждани в домашна среда, предаде репортер на Burgas24.bg. Също както и дневния център, така и този ще функционира на територията на Дома за медико-социални грижи за деца "Вяра, Надежда и Любов". Създаването му е част от новата стратегия за развитие на лечебното заведение, а цялостното му обзавеждане се дължи на Община Бургас.

Центърът е обзаведен с модерни, нови мебели, тангенторнa ванa, уреди и специални играчки за рехабилитация на нуждаещите се деца.

Заедно с центъра за седмична грижа, ще бъдат демонстрирани възможностите на чисто нова сензорна зала. Тя е пригодена за релаксация и стимулиране развитието на сетивата, на деца с увреждания от 0 до 7-годишна възраст.

"Убедени сме, че ще останете впечатлени от възможностите, които тя предлага с обзавеждането и "звездната" атмосфера. Цялостния ремонт на помещението, в което се помещава сензорната зала, както и нейното обзавеждане е дарение от г-н Георги Попеску", заявяват от ДМСГД "Вяра, Надежда и Любов"

Откриването ще се състои от 11:00 часа в ДМСГД "Вяра, Надежда и Любов", специални гости ще бъдат кметът на Бургас и кръстник на дома - Димитър Николов, секретарят на Община Бургас - Божидар Кънчев и големият дарител на дома - Георги Попеску.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).