Откриват Младежки информационно - консултантски център "Посока"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:11 / 29.01.2009
447
В петък на 30 януари в Бургас ДАМС организира среща-дискусия с младежите от региона за изработване на Националната стратегия за развитие на младите хора в България до 2018 г.

На откриването на новия център и срещата ще присъстват заместник-председателят на ДАМС Михаил Балабанов, представители на общините и областната управа, на младежки и други неправителствени организации от Бургас.

В края на миналата година Държавната агенция за младежта и спорта финансира създаването на три нови младежки информационно-консултантски центъра. С МИКЦ "Посока" - Бургас общият брой на младежките центрове в страната става 35.

В него младежите ще получават безплатни консултации за своята трудова реализация, младежкото предприемачество, здравословния начин на живот, доброволчеството. Центърът ще предлага и различни обучения за изработване и управление на младежки проекти, за опазване на околната среда, за гражданското участие и социалното включване на младежите в живота на страната.

Целта на организираната от ДАМС регионална среща под надслов "Мечтайте дръзко ..." е събиране на предложения от младежите, които ще бъдат включени в Националната стратегия за развитие на младите хора до 2018 г. Подобни регионални консултации се провеждат на територията на цялата страна. През март тази година ще се състои обща голяма среща за публично обсъждане на окончателния текст. Така младите хора ще изразят позицията си и пряко ще участват при създаване на този важен стратегически документ.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Американска яхтена компания започва ще прави плавателни съдове в ...
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...
Откриха канабис в 2 апартамента в Бургас
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
ВиК ремонт затваря част от улица "Пробуда"
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).