Откриват "Киноложката изложба" в Крайморие

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
13:41 / 09.07.2013
1166
Първата Световна купа за България ще бъде връчена на четириног участник в тазгодишното издание на "Киноложката изложба". Изложението се провежда за шеста поредна година на територията на град Бургас и ще бъде открито днес, от 17.00 часа в кв. Крайморие.

В конкурсната програма, която ще продължи до 15-ти юли ще участват расови кучета от 12 страни и за първи път ще се проведе специализирана изложба за американски питбул-териер.

Шампионът на "Световния киноложки алианс" ще бъде обявен на 14- ти юли в кв. Крайморие от 17.00 часа. Това е третият кръг за световната купа, след Рига /Латвия/ и Киев /Украйна/.

Сред четириногите участници ще бъдат "Басенджи" - единственото в света "нелаещо куче", ши - тцу от Латвия, немски дог, величествени ротвайлери от Русия, йоркширски териер от Молдова, както и официално признатите от Световния киноложки алианс български породи - българско овчарско куче, българско лудогорско гонче и български барак.

Жителите и гостите на града ще могат да наблюдават европейски шампионат по аджилити (спорт с кучета, при който за минимално време се преодолява сложно трасе с препятствия) и спортни състезания по обидиънс - дисциплина, при която за изпълнение на различни упражнения се търси изключително послушание на кучето.

Домашните любимци ще се оценяват от квалифицирани съдии от Чили, Испания, Германия, Полша Украйна, Молдова, Латвия, Беларус и България.

Инициативата се осъществява от Община Бургас, съвместно със Световен киноложки алианс и Български републикански киноложки съюз.

Програма:

09.07 - А-САС "За купата на Бургас" - Национален шампионат на България и Национален шампионат на Казахстан

10.07. - А-САСІВ "За купата на кмета на гр.Бургас"

11.07. - Конгрес на Световен Киноложки Алианс

12.07. - Състезание по Аджилити за Купата на Бургас

13.07. - А-САСІВ Чили - Международна изложба и национален шампионат на Чилийския кенел клуб

14.07. - А-САСІВ Международна изложба ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОНАТ, кръг от СВЕТОВНА КУПА 2013


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас
Младежи от Бургаско пътуваха безплатно в Европа с инициатива на Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).