Откриха новото Отделение за долекуване и продължително лечение в МБАЛ Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:27 / 08.03.2013
1485
Пациентите спокойно могат да избират болница в която да бъдат лекувани, а лечебните заведения и лекарите в тях трябва да бъдат спокойни и да мислят единствено за качественото лечение. Това каза в Бургас министърът на здравеопазването в оставка Десислава Атанасова, предаде репортер на Burgas24.bg.

Тя успокои недоволните управители на болници от възможността за надвишаване на годишните лимити само с 5%, че това няма да попречи на дейността им. Увери, че заделения резерв в бюджета на Касата в размер на 270 млн лева в края на годината ще бъде разпределен, за да покрие надлимитната дейност на болниците.

Министърът в оставка поясни: "За януари месец 100% са изплатени всички средства, които са изработили лечебните заведения февруари месец, сега се отчита и март месец и също смятам, че няма да има проблем. Има правило, че на първото тримесечие могат да се преразпределят средства т.е. всички лечебни заведения, които са работили и са усвоявали своите прогнозни бюджети ще си получат средствата, а тези които не са успели ще има едно прехвърляне на финансов ресурс от тези, които по-малко работят към тези, които са приемали и обслужвали повече пациенти. Аз мисля, че трябва да са спокойни лекарите и единствено да се вълнуват от това какво е състоянието на техните пациенти".

Тя присъства на официалното откриване на новото Отделение за долекуване и продължително лечение в МБАЛ Бургас. Изграждането на новото отделение е на стойност 156 246 лв., от които 90 000 лв. са собствени средства на лечебното заведение, а Община Бургас съфинансира проекта с останалите 66 246 лв. В новата структура ще получават грижи и медицинска помощ хора с онкологични заболявания, пациенти с множествена склероза, тежки хронични заболявания, съдови аномалии, гангрени на крайниците и всякакъв вид измръзвания. Ще бъдат обслужвани и пациенти, които нямат собствен дом, но се нуждаят от медицинска помощ. В отделение ще работят трима лекари, девет медицински сестри и петима санитари, както и лекари от всички специалности на консултативен принцип при необходимост. Структурата разполага с 20 действащи легла, стая за рехабилитация, сектор за хигиенизиране на пациенти, кухненски бокс и столова, както и самостоятелни санитарни възли към болничните стаи. Създадена е възможност за присъствие на придружители за пациенти в детска възраст или с нарушения в опорно-двигателния апарат. Отделението ще работи с Национална здравноосигурителна каса и в него ще могат да се настаняват пациенти по клинична пътека.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).