Откриха новия покрит пазар в “Меден рудник"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
14:59 / 18.10.2012
3381
Кметът на Бургас Димитър Николов и министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов откриха първия покрит пазар в комплекс "Меден рудник". В прерязването на лентата се включи и директорът на ТД "Възраждане" Магдалена Манолова.

Под покрива на новия пазар има специализирани магазини за месо, риба, млечни продукти, хлебни и сладкарски изделия, магазин за цветя, агроаптека и кафе-сладкарница. Там са разположени още 16 щанда за продажба на пресни плодове и зеленчуци. Обектът разполага със собствени складови помещения, охрана, санитарни възли и 24-часово видеонаблюдение.

Пазарът е с осигурен достъп за хора с физически увреждания. Той предоставя на живеещите в к-с "Меден рудник" възможност да намерят на едно място всичко необходимо за трапезата. Тук те могат да закупят винаги качествени хранителни стоки, пресни плодове и зеленчуци, директно от производителя.

"Неотдавна на това място имаше десетки незаконни гаражи. Сега откриваме една ценна за комплекса придобивка, създадена съвместно от две общински фирми - "Общински пазари" и "Бургасинвест". Ако тази услуга се търси, ще търсим и на други места в "Меден рудник" да направим такива покрити обекти", заяви кметът Николов.

"Това, което се случва в Бургас, трябва да стане модел за цяла България. Честито и нека тук се продават най-хубавите български плодове и зеленчуци", каза министър Найденов.

На събитието присъстваха зам.-кметът Красимир Стойчев, зам.-областният управител Атанас Терзиев, Живко Панайотов - управител на "Бургаски пазари", Атанас Щерев - управител на общинско дружество "Бургасинвест", общински съветници, търговци и жители на комплекса. Откриването се превърна в истински празник, благодарение на артистичните деца от ОДЗ "Славейче".


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Бургас:
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).