Откриха мухъл в спалните на втория етаж в детска градина "Синчец"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:47 / 23.02.2011
1500
Случаят с бургаската детска градина" Радост" в чиято група" Гъбка" малчуганите спят сред мухъл и плесен не е единственият в морския град. Това предаде репортер на Burgas24.bg.

След публикации в медиите родители сигнализираха в общинската администрация и за други детски заведения, в които има същия проблем.

Общината и Регионалната здравна инспекция Общинската администрация в града започнаха съвместни проверки на всички сигнали, получени от притеснени родители.

Детска градина "Синчец" бе първото заведение, което експертите провериха. Оказа се, че мухъл има в спалните помещения на втория етаж. Според директорът на детското заведение Ани Тасчиян, той се появява само през зимата при влажно време. Появил се за пръв път след като била подменена дограмата и новата започнала да създава конденз. Експертите от РЗИ бяха категорични в оценката си-"Има следи от течове от покривната конструкция в спалните помещения на втория етаж."

Това е поредното детско заведение, чиито спални помещения се обработват с препарат против мухъл и плесен. Миризмата се усеща още като се пристъпи прага на помещенията. 

Според Тодорка Костова- експерт РЗИ миризмата, констатирана днес не е опасна за здравето на децата, защото е остатъчна, не е остра и задушлива, т.е. минало е определено време след обработката с този противоплесенен препарат.

Директорът Тасчиян обясни, че има изготвени всички необходими документи за включването на детската градина, която е една от най-старите на територията на града в програмата за външно саниране.

Очаквало се одобрение от общинската администрация. Заради това че детските градини са на делигиран бюджет обаче от общината ще извършат допълнителна проверка как са били разходвани средствата през миналата година. На директорът на ОДЗ "Синчец" ще бъдат дадени предписания и срокове за отстраняване на нередностите, открити днес. Ако бъдат открити нарушения и предписанията не бъдат изпълнени ръководството ще бъде наказано.


Виж коментарите (0)

Още по темата (4):
25.02.2011 Йорданка Ананиева: Нередностите в детските градини бяха изненада за нас
24.02.2011 Провеждат обществено обсъждане на бюджета във всяко детско заведение
23.02.2011 Общината нареди на трима директори да си ремонтират детските градини
21.02.2011 Малчугани от детска градина "Радост" спят в стая с плесен
Още новини от Новини от Бургас:
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).