Откриха изложба на гоблени в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:22 / 29.03.2013
2064
По инициатива на читалище "Св.Св. Кирил и Методий 1985" - Бургас, от 2003 година всяка пролет се организира изложба на гоблени "Цветно вълшебство". Това е единствената за гр. Бургас ежегодна подобна проява и всеки запленен от гобленарското изкуство я очаква с нетърпение. През годините тя се превърна в територия на единомишленици, на хора с еднакви интереси, дори и терен, на който всяка една гобленарка се съизмерва в своите умения и вкус с останалите.

Откриването на тазгодишното издание бе на 28.03.2013 г. (четвъртък) от 18:00 ч. в салона на читалището.

Участие взеха 16 майсторки на бродерията с 44 гоблена от всички жанрове.

Бродериите трябваше да отговарят на предварително обявени критерии, които са: прецизна изработка, оригинален сюжет, най-добро съчетание на гоблен и рамка. Тази година се наблюдава равностойност на гоблените на всички участници и журито в затруднението си да определи фаворити, предостави решението на публиката.

Безапелационно спечели "Залез" на Денка Джендерова, която заедно с класираните след нея Веса Панайотова, специално дошла за участие от гр. Средец и Диана Иванова получиха красиви и стойностни подаръци от г-жа Милена Нецова - издател на сп. "Галерия бродерия" и собственик на фирмата за гоблени "Милена стил" - Пловдив.

Диана Хамбарлиева и Пепа Атанасова получиха гоблен-комплекти от г-жа Лиляна Димитрова от магазин "Дъга". Всички гобленарки, участници в тазгодишното издание също получиха подаръци от "Милена стил". В следващия брой на списание "Галерия бродерия", изложбата ще бъде отразена с фотоси и текст.

Може да се насладите на изящните гоблени от 8 до 12 април, от 9:00 ч. до 18:00 ч. Очакваме ви - читалище "Св.св. Кирил и Методий 1985" к-с "Меден рудник".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).