Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Откриха инсталация за улавяне на въглеводородни пари в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 15:54 / 23.11.2012Коментари (2)1194
Днес в ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас бе открит нов екологичен обект - инсталация за улавяне на въглеводородни пари. Строителството му, което продължи година и половина, е на стойност 1,5 млн. долара. Лентата прерязаха кметът на гр. Бургас Димитър Николов и председателят на Управителния съвет на Дружеството Сергей Андронов. На откриването присъстваха още директорът на РИОСВ-Бургас Бойчо Георгиев, ръководители на комбината и журналисти.

"ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас отделя значителни ресурси за решаване на екологични проблеми", каза в обръщението си г-н Андронов и допълни, че от приватизацията през 1999 г. до днес дружеството е инвестирало над 300 млн. долара в екологични обекти за една по-чиста околна среда.

Откриването на новата инсталация за улавяне на въглеводородни пари, е още една малка крачка в мащабната екологична политика на Компанията, приложена в областта.
Кметът на гр. Бургас г-н Николов даде положителна оценка на усилията, които ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас полага за подобряване на екологичната обстановка в региона. "От един стар и амортизиран завод през 1999 г., благодарение на стотиците милиони инвестиции ЛУКОЙЛ превърна комбината в модерен производствен комплекс", каза от своя страна директорът на РИОСВ-Бургас г-н Георгиев.

Инсталацията е предназначена да предотвратява отделянето в околната среда на въглеводородните пари, които се генерират в процеса на пълнене на ЖП цистерните, снижава емисиите от въглеводородни газове почти до нула, ликвидира на практика безвъзвратните загуби. В процеса на пълнене на горивата бензиновите пари се улавят и втечняват от системата, като в последствие те се насочват към резервоарите за компоненти на горивата. Тази технология се счита за най-добрата налична технология за гореспоменатото приложение.

Действащата европейска директива задължава индустриалните предприятия да ограничат допустимите си емисии до 35 г/м3 за един измерен час. Половината от страните членки на Европейския съюз, включително и Република България, от месец април 2012 г. въведоха по-строги параметри с пределна стойност от 10 г/м3 за един измерен час. При проведените 72-часови функционални проби, според направените от независима лаборатория измервания, се установи, че новоизградената инсталация в ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас постига почти нулеви стойности в отделяне на емисии.

Обектът е построен по лиценз и с оборудване на водещата световна американска компания в областта на технологиите за очистване на газове от нефтопреработката и емисионен контрол "John Zink International". Процесът е напълно автоматизиран и не изисква присъствие и намеса в управление му от страна на технологичния персонал.
Строителството на новата инсталация за улавяне на въглеводородните пари е част от мащабната екологична политика на ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас, чийто приоритет е чистата околна среда и здравето на хората.
След откриването на обекта официалните лица посетиха новостроящият се производствен Комплекс за хидрокрекинг на гудрон H-oil.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 24.11.2012 г.
0
 
 
Ала бала, доколкото разбирам това няма нищо общо с отровата, която бълват комините. Просто обират бензиновите пари и ги втечняват.
Aнонимен
на 23.11.2012 г.
0
 
 
Строителството му, което продължи година и половина, е на стойност 1,5 млн. долара.?????толкова малко пари ли струва да няма грешка?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: