Откриха благотворителна изложба за Никулден

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
09:31 / 06.12.2013
1350
С много празнично настроение се откри изложбата "Морски риболов и корабоплаване XIX-XX в." Посветена на Никулден, културната проява събра десетки жители и гости на Поморие в Историческия музей, сред които заместник-кметовете Илия Джингов и Кунчо Гайдов и общински съветници. Те с интерес разгледаха експонатите представящи историята на един от древните поминъци в нашия град. Изложбата събра антични пособия от бита на рибаря, стари снимки, картини, макети на различни плавателни съдове и такъми. Гостите опитаха и традиционни за поморийския край рибни ястия. Освен образователна, изложбата има и благотворителна цел. В залата на музея е поставена кутия, в която всеки посетител може да подпомогне със средства Дома за възрастни хора с увреждания в с. Горица, за да прекарат хората там по-топли коледни празници.

За доброто настроение на гостите се погрижиха и певческият и танцов състав при Българо-гръцко дружество "Анхиало", певческа група "Тракийка" при Тракийско дружество "Одринска епопея", фолклорните групи при Клуб на пенсионера "Свети Георги" - "Здравец" и "Пей сърце" и хорът при Клуб на пенсионера "Анхиало".

"Какъв по-добър повод за откриването на такава изложба от предстоящия празник Никулден. Това е един от най-хубавите и светли християнски празници за всички нас, чиято съдба и живот са свързани с морето." - каза директорът на музея Антон Карабашев. Заместник-кметът Илия Джингов поздрави гостите и изрази възхищение от прекрасната инициатива. Организаторите изказаха благодарности към гражданите, съдействали за изложбата, сред които и Георги Рибов, жител на Поморие и участник във Втората световна война, който е предоставил макетите си на плавателни съдове, изработени лично от него в различни периоди от живота му.


Виж коментарите (1)

Още по темата (155):
08.12.2016 Голямата никулденска снимка е готова, ето къде да си я получите
06.12.2016 Бургас грейна в коледни светлини! Ето я най-красивата елха
06.12.2016 Петя Стойкова надви Тони Димитрова и Недялко Йорданов за Бург на
годината
06.12.2016 Бургазлиите от "Сарафово" отбелязват подобаващо Никулден
06.12.2016 Кметът Николов влезе в ролята на репортер
06.12.2016 Стотици на опашка за рибен курбан, кметът обърна няколко риби на
скарата
Още новини от Новини от Бургас:
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас
Младежи от Бургаско пътуваха безплатно в Европа с инициатива на Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).