Откраднаха поезия от центъра на Бургас

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
15:40 / 20.02.2023
2254
Като кмет съм видял какво ли не, но последният случай успя да ме изненада! Мъж буквално си открадна поезия от центъра на Бургас. Знаете, че стихове на бургаски поети, изписани върху метални плочи, са вградени в тротоарите в центъра. Една от тях- на пресечката на улиците "Кирил и Методий“ и “Алеко Константинов“, в събота около 6 сутринта е открадната. Това съобщи кметът Димитър Николов, предаде репортер на "Фокус". 

Извършителят е мъж на средна възраст, който е заснет от камерите за видеонаблюдение. Откраднатата плочка е от месинг, а върху нея са изписани стиховете на Христо Фотев: "Не е измислица морето и щастието съществува!“

"До празното място, където доскоро се е намирала плочата, има други две. Върху едната от тях е изписан стихът на Петя Дубарова – "…и всяка от звездите е зеница в морето скрила своя отпечатък. Върху другата е стихът на Недялко Йорданов – "Момчето, което говори с морето на някакъв странен език…“. Дали мъжът е извършил кражбата от любов към поезията или към метала, може само да гадаем. И не, не вярвам извършителят да е от Бургас", добави кметът.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Разбраха коя е! Тя се оправда, че не била вандал, а спасител на д...
Бургаският апелативен съд реши за сириец, издирван в Малта за пал...
Важно за хората от Бургас, които си търсят работа
Благотворителната инициатива събра средства за най-малките бебета...
Призна си какво е сторил в тоалетни в Морската градина на Бургас
Неприятности за бургаски познайник на полицията


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).