Отбелязваме едновременно Деня на спорта и Деня на съпричастност към засегнатите от ХИВ/СПИН

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:22 / 14.05.2009
462
На 17 май в Бургас едновременно ще бъдат отбелязани Деня на българския спорт и Международният ден за съпричастност към засегнатите от ХИВ/СПИН. По този повод Община Бургас организира няколко събития, с надеждата участието в тях да бъде масово. Международният ден за съпричастност към засегнатите от ХИВ/СПИН се отбелязва в третата неделя на месец май. През 2009 г. инициативите, посветени на тази дата, са свързани с третия заключителен етап на националната информационна АНТИСПИН кампания: „Всеки ден е АНТИСПИН ден. Бъди в час!"

На 17 май /неделя/ от 11.00 часа на волейболното игрище при Северния плаж в Морската градина отдел „Здравеопазване и превенции" при Община Бургас, в партньорство с БМЧК, Превантивно - информационен център, неправителствени организации и с подкрепата на програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН" на Министерство на здравеопазването организира следните събития:
- Изработване и поставяне на голяма панделка от червени балони;
- Раздаване на балони с надпис: „Бъди в час!" и послания към всички млади хора и граждани на Бургас, които се присъединят към мероприятието;
- Запалване на свещи като акт на съпричастност към засегнатите от СПИН.
В знак на уважение и толерантност към хората, засегнати от ХИВ/СПИН всеки бургазлия може да запали свещичка на прозореца на своя дом в 21.00 часа на 17 май. Нека по този начин покажем уважението си към скръбта на близките на засегнатите от ХИВ/СПИН!

Бургас ще се присъедини и към националното честване на 17 май като Ден на българския спорт. Ученици от спортното училище в града ще се включат в инициативата на ДАМС „Най-лъвският скок". Състезанието ще започне в 09.00 часа пред Мостика. За неговите нужди Община Бургас временно ще изгради на мястото пясъчник.

На същата дата ще се проведат турнир по тенис на корт за любители, който ще започне в 10.00 часа на спортна площадка "Васил Левски", както и турнир по плажен волейбол за ученици с начало в 11.00 часа на волейболното игрище при Северния плаж.

Любителите на баскетбола ще могат да участват в турнир по стрийтбол, който ще започне в 11.00 часа пред Пантеона в Морската градина.

Община Бургас ще осигури награди за участниците в състезанията, посветени на Деня на спорта. Ще бъдат почетени бивши и настоящи изявени бургаски спортисти и спортни деятели.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).