Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
От утре стартира акцията "Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!"
Автор: Екип Burgas24.bg 12:38 / 10.09.2009Коментари (0)701
© Burgas24.bg
Традиционната полицейска акция се провежда от 11 до 30 септември, на територията на цялата страна. Целта е да се ограничат предпоставките за пътни злополуки с учащи се в началото на новата учебна година, когато рискът от инциденти с малолетни и непълнолетни е най-голям.

Предвидено е от първия учебен ден да се осигури полицейско присъствие и стриктен контрол в районите на училищата, в часовите периоди на отиване и връщане на децата от занятия. Където и когато е необходимо ще се извършва ръчно регулиране на движението от униформените, за осигуряване на безопасно пресичане от подрастващите и придружаващите ги възрастни.

В учебните заведения, намиращи се в райони с интензивно движение на МПС и повишена опасност за ПТП, служителите от Пътна полиция ще запознават родители и педагози с рисковете за ПТП, ще им отправят съответните препоръки. Това, след съгласуване с Регионалните инспекторати, ще се случи в първия или следващите дни от началото на учебната година. Вниманието на възрастните ще бъде насочено към опасностите и особеностите на пешеходните преходи за децата, кръстовищата, участъците и спирките на градския транспорт, както и към необходимостта от ежедневен надзор или съпровождане в началото на учебната година. Ще им се направят предложения за избор на най-безопасните маршрути за децата от началния курс на обучение до училище.
Служителите на МВР апелират към всички стриктно да се спазват разпорежданията на униформените при осъществявания от тях контрол и патрулиране. От своя страна полицаите ще реагират и ще се намесват, когато забележат неправилно и рисково движение на деца по улиците като ги извеждат от платното, предупреждават ги и им дава указания за безопасно движение и пресичане.

В дните на акцията служителите ще извършат оглед на сигнализацията, маркировката, уличното осветление, средствата за принудително намаляване на скоростта, предпазните огради и парапети, обезопасеност на входовете. Това ще се прави съвместно с представители на общините и кметствата. На базата на констатациите ще се изготвят съответните предписания до ръководителите на отговорните служби за отстраняване на недостатъци и пропуски.
По време на акцията, в районите на учебните заведения, ще се осъществява засилен контрол за спазване предимството на пешеходците от водачите на сигнализираните пешеходни пътеки, както и на правилата за пресичане от пешеходците.
Съвместно с Регионалните инспекторати по образование ще бъдат изготвени графици за изнасяне на 10-минутни беседи за пътна безопасност пред ученици в началния курс, през първия учебен срок.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Катастрофи в България
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: