От тази година въвеждат ученически униформи в математическата гимназия

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
19:48 / 14.09.2009
1604
Ден преди старта на новата учебна година в ПМГ „Акад. Никола Обрешков" в Бургас се проведе пресконференция на тема - официално въвеждане на училищно облекло през учебната 2009- 2010 г. Според директора на училището г-н Станчо Славов униформата е символ на престиж, класа и принадлежност към учебното заведение.

От 15-и септември учениците ще ходят на училище в новите си униформи. Проектът на ПМГ „Акад. Никола Обрешков" за въвеждането на представително ученическо облекло с името „Моето училище- училище за цял живот" е финансиран МОН и е на стойност 50 000 лв. От тях 90% са финансирани по проека, а 10 % от математическата гимназия. Облеклото е символ на принадлежност и на гордост, казва Йовка Николова преподавател по математика, а природоматематическата гимназия има с какво да се гордее.

Ученици от престижното бургаско учебно заведение са участвали в редица международни състезания по математика, на които се класират на призови места. Красноречиво доказателство за това са над 20-те медала в международни олимпиади.

Другата гордост на гимназията е високата успеваемост на кандидатстудентските изпити за 2009 г. Приетите възпитаници на ПМГ Академик "Никола Обрешков" в престижни университети в страната е 99%, хвалят се от гимназията.

Учениците и учителите в гимназията започват новата учебна година с поредното предизвикателство. От 13-и до 20-и октомври в гр. Сочи Русия ще се проведе десетия фестивал по математика, а 14 ученици от гимназията от 9-и до 12-и клас ще премерят сили с едни от най- добрите математици в света. Месец по късно започва и международната математическа олимпиада на Филипините.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).