От следващата седмица започва изадаването на безплатни карти за пътуване на деца до 7 г. в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
13:05 / 03.10.2012
889
От следващата седмица ще започне издаването на абонаментни карти за градския транспорт на децата до 7-годишна възраст в Бургас. Картите за пътуване ще се издават от "Бургасбус" ЕООД в билетните каси на Транспортна къща и касите на Автогара "Юг" и Автогара "Запад" след 8 октомври.

Новите документи няма да се заплащат от гражданите, а за издаването им е необходимо да бъдат представени акт за раждане на детето /или копие/, лична карта на родителя /настойника/, както и цветна снимка на ползвателя.
Нововъведението е следствие от направената промяна в Постановление № 66 на Министерски съвет, с която се въвежда изискване за наличието на превозен документ за безплатно пътуване на малките деца в градския транспорт, която да осигури задължителната по закон застраховка на пътниците.

Децата до седем години имат право да ползват безплатно превозните средства за обществен транспорт за неограничен брой пътувания, което важи за вътрешноградския автобусен, тролейбусен, трамваен транспорт в цялата страна, включително метрото в София. Изключение правят само специализираните и случайните превози, както и тези по допълнителните градски линии.


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Бургас:
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).