От другото лято Бургас ще разполага с воден рейс

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
11:02 / 11.10.2012
2943
Градският транспорт в Бургас ще се увеличи със съвсем ново съоръжение - воден рейс. Той ще бъде с капацитет до 60 места и ще превозва пътници от символа на града - Моста до остров Света Анастасия.

Това ще стане от началото на следващото лято, когато община Бургас планира да приключи проекта за обновяване на Моста. Като част от него е предвидено закупуването на хидробус, който ще извършва превозването от ниската част на съоръжението. То пък ще бъде обособено като пристан, от който ще могат да пътуват малки плавателин съдове.
Срокът за изпълнение е 300 дни, считано от началото на октомври тази година, но според главния архитект на община Бургас Веселина Илиева, релизацията може да приключи до началото на сезон 2013.

"Мостът ще е част от целия пакет, който ще предлага община Бургас на туристите. Той ще се превърне в голяма атракция. Ще се разшири, предвижда се обособяването на сепарета, до които ще бъдат издигнати информационни табели с историята на града и цитати от произведения на местни писатели и поети, ще звучи и музика", разказа арх. Илиева. По думите й, сред най-интересните акценти ще бъде осветлението, което ще бъде насочено от кулата към водата и към основите на съоръжението.

По настилката, която в момента изцяло се подменя ще бъде изобразен Пътя на птиците /Виа Понтика/.

"През последната година Моста беше станал опасен в някой участъци, тъй като имаше прогнили парапети. Сега подменяме всичко, но старите материали ще бъдат почистени и запазени", каза още главния архитект.

Източник: Дарик


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Бургас:
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).