От другия месец започват да вземат проби за чистотата на морската вода

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:05 / 16.04.2010
554
През месец май започва вземането на проби за контрол на качеството на морската вода в Бургаско, съобщи говорителят на Регионалната инспекция по опазване и контрол на общественото здраве (РИОКОЗ) в Бургас. Тя обясни, че на всеки две седмици на интернет сайта на здравната инспекция ще бъдат публикувани актуални данни за качеството на водата. Данните са достъпни за всички, желаещи да се запознаят с тях.

От проверките през 2009 година е констатирано, че морските води в зоните за къпане, намиращи се на територията на Бургаска област съответстват на изискванията. При изследването на морската вода през 2009 година в Бургас са взети около 500 проби. Извършени са 4 130 анализа по химични показатели. По микробиологични показатели са проведени 1334 изследвания, обясни Карагьозова. 28 са зоните за къпане с добро качество. Те представляват 62, 22%. 17 са зоните за къпане, където водата е със средно качество. При инспекциите е установено, че в Бургаско няма вода с моментно замърсяване, както и такава с лошо качество.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).