От днес плажът Бургас-Север без концесионер

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:28 / 23.03.2011
1092
1.4 млн. лева и 400 хил. лева са несъбраните суми по концесии на плажове, които прекратява правителството със свое решение днес. Причините за прекратяването им са свързани и с други нарушения, е мнението на министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

В случая с "Титан Чистота", от 2006 година не са плащани такси, държавата е правила многократни опити и този път вече сме безкомпромисни. В другия случай мисля, че таксите не са плащани от 2009 година. Държавата е безкомпромисна както с незаконното строителство, така и с плажовете, каза министърът.

Правителството прекратява едностранно договорите за концесии на три плажа по Черноморието - Кранево-централен, Бяла-Карадере и Бургас-север. Причината е неплащане на концесионно възнаграждение, както и неизпълнение на други клаузи от договора от страна на концесионерите - "Титан Чистота" ООД за първите два плажа и "Онтайм дистрибюшън енд лоджистикс" ЕООД, съобщиха от правителствената информационна служба.

Министерският съвет упълномощи министъра на регионалното развитие и благоустройството да предприеме действия за събиране на дължимите суми по съдебен ред, както и за предприемане на необходимите действия за приемане на обектите на концесия в 30-дневен срок от датата на прекратяване на концесионните договори по реда на чл. 78 от Закона за концесиите.

След прекратяване на концесионните договори плажовете ще бъдат отдадени под наем или на концесия.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Американска яхтена компания започва ще прави плавателни съдове в ...
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...
Откриха канабис в 2 апартамента в Бургас
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
ВиК ремонт затваря част от улица "Пробуда"
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).