От МБАЛ "Дева Мария" осигуряват 100 000 лв. за обучение на специализанти

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:55 / 14.10.2010
714
От МБАЛ "Дева Мария" възнамеряват финансово да стимулират специализанти осигурявайки средства за тяхното обучение. За целта собственикът на МБАЛ "Дева Мария" - Семир Абумелих, открива фонд на стойност 100 000 лева. Очакванията са след завършване на специалност бъдещите медици да започнат работа в най-модерното лечебно заведение в бургаска област.

Освен фонда за обучение от лечебното заведение започват и кампания по привличането на професори и доценти, които да работят за постоянно в болницата. Сумата, която ще бъде отпусната на всеки титулуван медик при започване на работа ще е в размер на 20 000 лева, уточни собственикът на МБАЛ "Дева Мария". Това предложение важи и за всеки бургаски доцент и професор, който започне работа в болницата.

"Крайно време е в град като Бургас да работят водещи професори и доценти, за да не се налага хората от региона да пътуват до столицата за прегледи. МБАЛ "Дева Мария" има амбицията да привлече именно доказали се лекари на национално ниво", коментира Семир Абумелих.

Идеята е във ветренската МБАЛ да се привлекат признати на национално ниво специалисти, на които пациентите да разчитат ежедневно. В момента там освен лекарите, които работят на договор, клинични прегледи и оперативно лечение извършват и гостуващи специалисти по ортопедия, травматология и кардиология. Всички отделения в болницата работят с най-съвременно и модерно европейско оборудване, както и със Здравната каса, което прави болницата във Ветрен предпочитана за пациентите


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).